De Kinderpostzegelactie 2017

 

Vrijdag 6 oktober is het zover.

 

Dan weten we of het doel behaald is om 400.000 kinderen te helpen!
Dan wordt de actie 'officieel' afgesloten en de Mystery Guest bekend gemaakt.
Maar ook hierna kunnen er nog gewoon bestellingen geplaatst worden. Bijvoorbeeld online via de site van de SKN, de Stichting Kinderpostzegels Nederland.


Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie.

Dit jaar is de actie helemaal aangepast aan deze tijd. Het ziet er allemaal wat spannender uit. De coach is vlogger Dylan legt uit hoe de actie werkt, hoe je het Brigadespel kunt spelen, wie de Mystery Guest is maar het belangrijkste

 

Wat de doelen van deze actie zijn en waar al het geld aan besteed wordt!

 

Het geld dat je ophaalt met de Kinderpostzegelactie gaat naar heel veel goede projecten om kwetsbare kinderen te helpen. In Nederland en in het buitenland. We stellen hier Luca en Evelyn aan je voor, twee kinderen die we dankzij de inzet van schoolkinderen hebben kunnen helpen.

 

Kijk op www.kinderpostzegels.nl voor de verhalen van Luca en Evelyn.


Benieuwt hoe de actie verloopt? Ga naar www.Missie2017.nl

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------

 

De meeste scholen hebben inmiddels een brief van de Stichting Kinderpostzegels Nederland ontvangen om uw school aan te melden voor de Kinderpostzegelactie 2017.

 

Vandaag starten De Kinderpostzegels Aanmeldweken

 

Een voorbeeld van de brief vindt u hier.

 

SKN Stichting Kinderpostzegels Nederland Kinderpostzegelactie 2017

Thema Kinderpostzegelactie 2017 bekend!

 

Iedereen kent wel de herkenbare, grappige gebeurtenissen uit het leven van Jan en Jans, Catootje, Jeroen-poep-aan-je-schoen en de grote rode Je-weet-wel-kater. Dit jaar schitteren de personages uit Jan, Jans en de Kinderen op de kinderpostzegels als eerbetoon aan de in januari overleden tekenaar Jan Kruis. Op woensdag 27 september gaat de Kinderpostzegelactie van start. Jij koopt toch ook?

 

 

Kinderpostzegelactie 2016


Met de eerste verkoop aan Chantal Janzen is op 27 september de Kinderpostzegelactie 2016 officieel van start gegaan.


Vereniging Kinderpostzegels en MaximafilieVereniging Kinderpostzegels en Maximafilie

De nieuwe Kinderzegels en bijbehorende bestelenveloppe.


Wat zijn ze vrolijk en tijdloos, de tekeningen van Fiep Westendorp. 17 december 1916 werd zij geboren in Zaltbommel. Haar tekeningen zijn bekend bij jong en oud. Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Floddertje en Otje, wie kent ze niet. Zij was samen met Annie M.G. Schmidt het artistieke duo van deze boeken.


Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Fip Westendorp Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Kinderpostzegelactie Kinderpostzegels en Maximafilie Kinderpostzegelactie 2016 Pluk Petteflat Kinderpostzegels en Maximafilie

 

De SKN heeft dit jaar drie thema’s centraal gesteld:

 

Onderwijs. Wereldwijd komt kinderarbeid voor om het gezinsinkomen te verbeteren, maar eigenlijk horen ze op school om later de armoede te kunnen doorbreken. De SKN zet zich in om kinderarbeid tegen te gaan in Afrika en India.

 

In Nederland steunt de SKN kinderen met leer-en gedragsmoeilijkheden die extra hulp nodig hebben.

 

Voorop staat dat alle kinderen naar school kunnen gaan.

 

Traumaverwerking. Veel kinderen maken schokkende gebeurtenissen mee. De meeste kinderen leren omgaan met de herinneringen daaraan en de gevolgen ervan. Bij sommige kinderen is de traumatische ervaring zo heftig, dat het hun dagelijks leven verstoort. Die hebben positieve ervaringen nodig om weer gewoon kind te kunnen zijn.

 

Pleegzorg. Een veilige en stimulerende gezinsomgeving is belangrijk voor opgroeiende kinderen. Als dit niet in het eigen gezin kan, dan kan familie of een pleeggezin uitkomst bieden, wat de SKN ondersteunt.

 

Naast de prachtige postzegels zijn er ook kaarten, pleisters en usb sticks te koop om weer veel geld in te zamelen om bovengenoemde thema's te steunen.Kinderpostzegels 2016 Bestellijst Kinderpostzegels


Zie voor meer nieuws ons Bulletin 127 en Publicaties