De Kinderpostzegelactie 2018

 

Woensdag 26 september was het zover.

 

Tijdens de Kinderpostzegelactie 2018 zijn ruim 160.000 kinderen langs de deuren gegaan met hun missie om 400.000 kinderen te helpen aan een goed thuis.

 

Missie-coach was, na het enorme succes van vorig jaar wederom de bekende Youtuber Dylan Haegens. Hij wist dit jaar op ongekend ludieke wijze de deelnemende scholen en kinderen te coachen om € 9.401.715 aan postzegels, kaarten, pleisters, een thepakket, tas en zelfs tulpenbollen te verkopen.

 

 

Elke dag verschenen nieuwe filmpjes met uitleg en tips om de kinderen goed voorbereid langs de deuren te laten gaan. Ook kwamen er elke dag hints in beeld om de geheime Minister van Kinderpostzegels 2018 te raden. Vorig jaar was Guus Meeuwis de eerste Minister van Kinderpostzegels. Dit jaar was de eer aan tv ster Buddy Vedder.

 

 

 

70 jaar voor kinderen, door kinderen

 

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld.

 

Het Onderwijzer G. Verheul uit Waarder die op het idee kwam om de kinderen van zijn school met kinderpostzegels langs de deuren te laten gaan. Het plan valt in goede aarde bij het Nederlands Comité voor Kinderpostzegels. Het initiatief wordt in vier plaatsen in Nederland uitgeprobeerd. Resultaat: een meeropbrengst van maar liefst 35.000 gulden (€ 16.000,-).

 

Kinderen langs de deur 1949

 

Een goed thuis


De opbrengst van de Kinderpostzegelactie gaat naar diverse goede doelen die aansluiten bij het thema ‘Een goed thuis voor ieder kind’. De kindambassadeur van dit jaar is Susy. Zij kon moeilijk meekomen in de klas Mede dank zij de Stichting Kinderpostzegels kwam hier verandering in. Nu krijgt Suzy een gelijke kans. Op de website van de Kinderpostzegels het verhaal van Susy. Bekijk ook de verhalen van Frezgi & Johannes, Peggy en Khadji om te zien wat wij voor hen hebben betekend.

 

 

 

De Fabeltjeskrant op Kinderpostzegels


Dit jaar staan de bekende personages van De Fabeltjeskrant op de zegels! Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van deze iconische televisieserie hebben wij een ereplekje voor Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar op de Kinderpostzegels dit jaar.

 

 

 

Eerste bestelling


Op dinsdag 25 september, de dag voordat de Kinderpostzegelactie van start ging, plaatste niemand minder dan Nicolette van Dam de allereerste bestelling bij kindambassadeur Suzy.

 

 

Zie voor meer nieuws ons Bulletin 134/135 en Publicaties