1ste bijeenkomst om ons 35 jarig bestaan te vieren

Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie

 

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat onze vereniging is opgericht. 8 april was de eerste bijeenkomst / algemene leden vergadering om dit lustrum feestelijk te vieren. Veel leden hadden de moeite genomen om van heinde en ver naar De Bilt te komen. We zijn de dag begonnen met een lekkere versnapering waarna voorzitter Edward Froon de leden toesprak en de vergadering opende. Jeroen den Tex, directeur van de Stichting Kinderpostzegels Nederland, zou ons op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen rond de Kinderpostzegelactie. Wegens ziekte moest hij helaas afzeggen. Wij wensen hem van harte beterschap en hopelijk ziet hij kans om bij onze tweede viering in oktober aanwezig te zijn. Na de traditionele verloting heeft Hilde Baardman een zeer interessante presentatie gehouden over de historie van de briefkaart en in het bijzonder de briefkaarten 'voor het kind', de briefkaarten van de kinderpostzegels tussen 1926 en 1952. De bijeenkomst werd afgesloten met een veiling met een paar zeer bijzondere kavels. We kunnen terugkijken op een mooie dag en zien uit naar onze tweede lustrum-bijeenkomst tijdens de Postex in Apeldoorn op 21 oktober a.s.

 

Foto's algemene ledenvergadering Vereniging voor Kinderpostzegels De Bilt Postex 2018 Apeldoorn Onmisport

 

Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie

op de Eindejaarsbeurs Barneveld

 

Donderdag 28 en Vrijdag 29 december 2017 waren wij voor het eerst te zien op de Eindejaarsbeurs in Barneveld. We hadden een kleine tafel maar op een zeer strategische plek in de druk bezochte Veluwehal. Net als op de Filamunis waren er veel bezoekers enthousiast over wat wij konden laten zien over onze vereniging.

 

Naast de slideshows had Martin verticale bannes laten maken welke een één oogopslag een goed beeld gaven van onze vereniging. Daarnaast konden we de Kinderbedankkaarten 2017 laten zien die wij distribueren namens de Stichting Kinderpostzegels Nederland. Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.

 

Eindejaarsbeurs Barneveld

 

Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie

op de Filanumis

 

Zaterdag 13 mei 2017 hadden wij een stand op de Filanumis in Houten. Het was gezellig druk. Heel wat bezoekers waren enthousiast over wat wij konden laten zien over onze vereniging. We gingen zeer tevreden naar huis en dit krijgt zeker een vervolg.

 

Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Filanumis 2017 Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Filanumis 2017 Expo Houten
Filanumis Maximafilie Filanumis Expo Houten Kinderpostzegels en Maximafilie

Filanumis

 

De algemene ledenvergadering van 2 april 2017.


De ledenvergadering van het voorjaar 2017 heeft op 2 april j.l. weer plaatsgevonden. Ondanks dat enkele vaste bezoekers hadden afgebeld, werd het aan het eind van de ochtend toch nog verrassend druk. Er waren ook 3 nieuwe leden aanwezig. Zij werden van harte welkom geheten.

 

Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Euromax 2017

 
Vanwege de overwinningen op de Euromax 2017, werd Ronald van der Leeden nog even in het zonnetje gezet. Uit handen van Martin Guldemond kreeg hij alsnog de beker die hij bij de Euromax gehoopt had te krijgen. In Italië moest hij het doen met een slechts een 'gouden' lijst en een wisseltrofee.

Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Ronald van der leeden en Edward Froon Euromax Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Ronald van der Leeden en Martin Guldemond

Na de traditionele broodjes kroket en kaassoufflé was er weer een verloting met zeer divers materiaal. Boeken, maximumkaarten, FDC's en posters. Zelfs een jas van de Stichting Kinderpostzegels werd verloot.


Broodje kroket Vereniing voor Kinderpostzegels en Maximafilie Algemene ledenvergadering

De vergadering werd afgesloten met een veiling waar vooral een oude maximumkaart met haas en kinderzegel uit 1952 in trek was bij verzamelaars. Hierbij nog een aantal interessante veilingobjecten.


Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie kavel 106 Kinderzegel Haas 1952 Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie kavel 125 Luchtpost 1967 Bonte Kraai Kinderpostzegels 1960 Klederdrachten Maximumkaart Kinderpostzegels 1932 Poster Affiche Pamflet Maximumkaart bevrijding 1945 kavel 176 1999

De volgende ledenvergadering is op zondag 8 oktober 2017. Voor meer informatie, kijk op onze pagina agenda.