Publicaties en weetjes

 

Heeft u als lezer interessant nieuws, laat het ons weten. kindmax@outlook.com Of like ons op Facebook. Hier verschijnen met regelmaat nieuwtjes op het gebied van Kinderpostzegels en Maximafilie.

 

Parrol 21 VI 2018

 

Fabeltjeskrant-figuren sieren kinderpostzegel

 

Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar: bekende personages uit de Fabeltjeskrant staan dit jaar op de kinderpostzegels.

Door: ANP 21 juni 2018, 07:45

Het is een eerbetoon aan de iconische tv-serie, die dit jaar haar comeback maakt met een bioscoopfilm en een nieuwe tv-serie.

"De postzegel is ons cadeautje aan de vijftigste verjaardag van de Fabeltjeskrant. Net als de jaarlijkse kinderpostzegelactie is de Fabeltjeskrant cultureel erfgoed en echt Nederlands, wie is er niet mee groot geworden?" zegt Jeroen den Tex, directeur van de Stichting Kinderpostzegels.

Met de zegels halen basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 elk najaar geld op voor ruim 400.000 kinderen die het minder goed hebben getroffen. Er worden projecten in binnen- en buitenland mee geholpen, onder het motto 'een goed thuis voor ieder kind'.

De kinderpostzegelactie begint dit jaar op 26 september

 

AD 28 IX 2016

 

Tactiek voor een recordverkoop Kinderpostzegels: beleeft vragen!

 

KRABBENDIJKE - Kinderen uit de groepen 7 en 8 van 112 Zeeuwse basisscholen verkopen sinds donderdag weer Kinderpostzegels. "Siem, jij vroeg net of die mevrouw Kinderpostzegels wilde kopen. Maar als je vraagt of ze alsjeblíeft postzegels wil kopen, verkoop je nog meer", adviseert Calvin Kole (10), leerling van groep 7/8 van openbare basisschool De Klimroos in Krabbendijke.

 

Gisteren begon de traditionele verkoop van Kinderpostzegels. Als de bel van De Klimroos om kwart over twaalf gaat, beginnen de fanatiekste leerlingen direct aan hun straat. Meester Arnold Meijer verdeelt ieder jaar de Krabbendijkse straten onder zijn leerlingen. Zo doet elk kind evenveel en worden er geen straten vergeten of dubbel gelopen.

 

De Klimroos heeft zijn naam hoog te houden. De basisschool verkocht acht jaar op rij de meeste Kinderpostzegels van Nederland. Indrukwekkend, het leverde hen ieder jaar een extra schoolreisje op. Dit jaar krijgt de klas die het meest verkoopt een reisje naar Duinrell.

 

Fatsoenlijk leven

 

Toch ziet Lieke Sikkens (11) die prijs alleen 'als iets waardoor iedereen meer zijn best doet'. "Ik denk vooral aan de kinderen waar de opbrengst naartoe gaat. Ons doel is Stichting Alle Kinderen naar School. Vind ik een goed doel, want alle kinderen verdienen school." Siem Rensen (10) knikt. "Zo krijgen alle kinderen een fatsoenlijk leven, net zoals wij. Maar ik wil ook hartstikke graag naar Duinrell."

 

Lees het hele verhaal in de PZC van donderdag 29 september.

 

 

ANP 27 IX 2016

 

Chantal Janzen koopt eerste velletje Kinderpostzegels

 

Chantal Janzen (37) heeft vandaag de eerste Kinderpostzegels aan haar voordeur gekocht om daarmee de Kinderpostzegelactie 2016 te starten. ,,Ook al doe je niets met die postzegels, dat maakt niet uit". Het gaat er natuurlijk om dat ze verkocht worden'', liet ze weten over het velletje zegels met de opdruk van een bus vol bekende karaktertjes van Annie M.G. Schmidt, waaronder Pluk van de Petteflet en Jip en Janneke.

 

 

 

ANP 25 IX 2016

 

Kinderpostzegels worden nog altijd goed verkocht


Felicitaties komen tegenwoordig binnen via Facebook, WhatsApp of andere digitale wegen. Toch worden de Kinderpostzegels en -kaarten nog altijd grif verkocht. Dinsdag worden de eerste nieuwe Kinderpostzegels verkocht, een dag later gaan in heel Nederland schoolkinderen langs de deur.

 

,,Het is te danken aan het enthousiasme van de kinderen dat er nog steeds goed wordt verkocht, mensen dragen ze een warm hart toe'', verklaart Irene Gouwens van de Stichting Kinderpostzegels. ,,Daarnaast hebben we het assortiment aangevuld met pleisters, een usb-stick en experimenteren we dit jaar met een tasje.''


Uit onderzoek van PostNL is bovendien gebleken dat de kopers van de zegels en kaarten ze niet ongebruikt in een la laten liggen. ,,De postzegels worden nog altijd het beste verkocht en 95 procent wordt ook echt gebruikt. Misschien dat mensen er gemakkelijker naar grijpen als ze het toch al in huis hebben'', denkt Gouwens.


9,5 miljoen


euro Toch ziet de stichting een terugloop in het aantal scholen dat deelneemt. ,,Het aantal acties op scholen wordt steeds groter. Soms houden scholen zelf een actie om iets aan schoolplein te realiseren of een extra digibord te kopen. Of ze houden een actie voor een ander goed doel. Dan moeten ze kiezen.'' De verkoop van de Kinderpostzegels en -kaarten was vorig jaar goed voor een opbrengst van 9,5 miljoen euro. Dat geld wordt besteed aan kwetsbare kinderen.


De eerste Kinderpostzegels, dit jaar met tekeningen van Fiep Westendorp, worden dinsdag in Amsterdam aangeboden aan presentatrice Chantal Janzen door de twaalfjarige Chelsea. Dat meisje heeft zelf met haar moeder in een vrouwenopvanghuis gewoond. Een project om dergelijke kinderen te helpen is een van de doelen die de Stichting Kinderpostzegels steunt.

 

 

 

Collectclub


In Collect nr. 85 was vorig jaar een leuk artikel opgenomen over de Kinderpostzegels 2015.

Collectclub 85