Prentbriefkaarten


Alle prentbriefkaarten voldoen aan de volgende eisen:In 1948 namen de comités van Amsterdam, Groningen en Rotterdam het initiatief om schooljeugd de bestelling te laten opnemen. Aflevering en betaling bleef in handen van de comités. De verkoopresultaten stegen dermate dat besloten werd deze wijze van verkoop landelijk in te voeren.

 
 
Handboek voor het Kind Prentbriefkaarten

Vanaf 1935 en daarna vanaf 1948 kregen de comités in hun assortiment dubbele kaarten naast de prentbriefkaarten die echter anders waren dan waarmee de schooljeugd langs de deuren kwam.

 

Sommige van deze prentbriefkaarten hebben het karakter van een maximumkaart. Vanaf 1983 zijn deze prentbriefkaarten aan de achterzijde herkenbaar aan een zilvergrijs, gouden of geel hartje.


Handboek Voor het Kind, hoofdstuk prentbriefkaarten.


In verschillende hoofdstukken komen alle aspecten, rubrieken en varianten van de prentbriefkaarten uitgegeven door de SKN aan bod.


Iedere subhoofdstuk van de prentbriefkaarten wordt met een schema afgesloten waarin men de kaart uit zijn/haar eigen verzameling kan noteren.


Ook voor de gevorderde verzamelaar is dit hoofdstuk uit het Handboek Voor het Kind een waar eldorado om zijn of haar verzameling nog eens kritisch door te nemen, op zoek naar ontbrekende varianten.

 

Kortom, voor iedereen die interesse heeft in prentbriefkaarten uitgeven door SKN is dit een schitterend naslagwerk.