Nederland goed vertegenwoordigd op de Parijse Herfstsalon

 

 

De Herfstsalon van Parijs is de oude vertrouwde beurs in het Porte de Champeret, waar elk jaar vele handelaren staan en een kleine postzegeltentoonstelling plaatsvindt. Voor veel Nederlanders een reden om dan naar Parijs te gaan. Deze vindt op donderdag 3 november t/m zondag 6 november plaats.


De Franse Post geeft elk jaar in die periode speciale zegels uit, waaronder een velletje van een van de Europese hoofdsteden. Dit keer is Amsterdam aan de beurt, dat geïnspireerd is op de stijl van de 17e eeuw, onze "Gouden Eeuw” waarin de Republiek, Amsterdam en de Nederlandse schilderkunst tot grote bloei kwamen. We waren toen in korte tijd een grote wereldmacht geworden. Het velletje toont een prachtpanorama over een van de Amsterdamse grachten met zijn fraaie grachtenhuizen, waar de Westertoren letterlijk boven uit torent. Die staat automatisch mooi op een van de vier zegels, door de goed gekozen perforatie. De andere zegels tonen nog een keer de karakteristieke grachtenhuizen, het Begijnhof en het Rijksmuseum. Hiervan zijn natuurlijk mooie maximumkaarten bekend.
Wij werden gevraagd een mooie tentoonstellingscollectie te leveren voor de Salon. Helaas hebben we geen complete collectie beschikbaar over Nederland of Amsterdam in de Franse taal. Wel hebben leden van de vereniging twee kaders gemaakt in het Frans over de schoonheid van Amsterdam met zijn vele fraaie stadsgezichten en markante gebouwen en één kader over de Nederlandse schilderkunst, waarin Rembrandt, Vermeer en natuurlijk Van Gogh uitgebreid in voorkomen. Dat zijn de schilders die in Frankrijk ook goed bekend zijn.

 Voor de bezoekers van website staan deze in pdf gereed om te zien hoe Amsterdam voor het voetlicht gebracht is. Voorts hoe de Nederlandse schilderkunst goed vertegenwoordigd was op de Herfstsalon. Daarnaast was een Engelstalige tentoonstellingscollectie aanwezig met als titel: “The Netherlands, worthwhile visiting (Nederland het bezoeken waard) waarin heel Nederland de revue passeerde. De koning, de steden, de molens en de dijken tot alle karakteristieken van Nederland.


Onder de link Herfstsalon Parijs 2016 A en Herfstsalon Parijs 2016 B een overzicht van onze presentatie in Parijs.


Herfstsalon Parijs 2016 A

Herfstsalon Parijs 2016 B