Nieuwtjesdienst - Nieuwste uitgaven


Grenzeloos Nederland

 

In het velletje Grenzeloos Nederland werd aandacht besteed aan de relatie die ons land heeft met Australië. Op één van de bijbehorende maximumkaarten is een replica te zien van het VOC schip Duyfken dat in 1606 het vasteland van dit werelddeel bereikte. Een andere maximumkaart ( zie Bulletin 129 ) toont een landkaart uit 1753 van Dirk Hartog-eiland, vernoemd naar kapitein Dirk Hartog.
De maximumkaarten zijn voorzien van de stempeling Amsterdam aangezien de VOC-schepen in die tijd vanuit onze hoofdstad vertrokken naar verre oorden.

 

Ed van der Elsken

 

In mei 2016 verscheen een velletje zegels met foto's van fotograaf Ed van der Elsken. De zegels zijn geïnspireerd op één van zijn boeken, "Eye Love You" uit 1977. Uitgangspunt voor dit boek was de liefde, vooral de liefde tussen man en vrouw zoals die overal ter wereld wordt beleefd. De opnames komen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De kaarten zijn afgestempeld in Rotterdam op 23 mei 2016. Ronald van der Leeden heeft naar aanleiding hiervan, voor de nieuwtjesdienst, een prachtige reeks maximumkaarten gemaakt.

 

Olympische spelen Rio de Janeiro

 

De derde reeks maximumkaarten zijn gebaseerd op de Olympische spelen in Rio de Janeiro 2016 en bijbehorende postzegels. Er zijn 81 medailles naar Nederland gekomen. Bij de reguliere spelen wisten de sporters 19 plakken te bemachtigen. Tijdens de paralympics wisten de sporters maar liefst 62 stuks van dit eremetaal mee naar huis te nemen. De zegels zijn er met een bronzen, zilveren en gouden achtergrond. In het midden staat het logo van TeamNL. De maximumkaarten zijn afgestempeld op 18 juli 2016, de dag waarop alle deelnemers bekend waren.