Nieuwtjesdienst


De Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie heeft sinds 1982 een eigen nieuwtjesdienst die aan haar leden Nederlandse maximumkaarten van recent uitgegeven postzegels in abonnement levert. Belangrijk voor u om te weten is dat de oplage van deze maximumkaarten gerelateerd is aan het aantal abonnementen zodat u deze kaarten niet vaak in de reguliere handel zult tegenkomen.


Voor de aanmaak van maximumkaarten tracht de nieuwtjesdienst zoveel als mogelijk gebruik te maken van bestaande kaarten die in de handel beschikbaar zijn. Wanneer er geen originele kaarten verkrijgbaar zijn wordt er door de nieuwtjesdienst kaarten van prima kwaliteit gemaakt, geheel volgens de internationale regels van de Maximafilie. Daarnaast wordt er gezorgd voor correcte stempelingen passend bij het onderwerp van de postzegel.
Twee keer per jaar krijgt u dan een zending maximumkaarten geleverd.


Op deze pagina ziet u een kleine selectie van maximumkaarten die in het verleden door de nieuwtjesdienst uitgegeven zijn.


Maximumkaart Vrijmetselarij 2006
Vrijmetselarij 2006
Maxikaart Multatuli 1987
Multatuli 1987
Maximakaart Paulus de Boskabouter 2008
Paulus de Boskabouter 2008

De prijs van de maximumkaarten is afhankelijk van de zegelwaarde die op de kaart gebruikt is. Momenteel is de prijs van een maximumkaart per stuk € 2,75. Dit geldt dan voor maximumkaarten waarbij een postzegel met waardeaanduiding 1 is gebruikt.


Tevens is er een interessante voorraad van oudere Nederlandse maximumkaarten vanaf 1982. Prijzen zijn vanaf € 1,75 per stuk waarbij de maximumkaarten die door PostNL als serie uitgegeven zijn niet los verkocht worden maar uitsluitend als serie.


Maximumkaart Oldtimers Posche 2014
Oldtimers Porsche 2014
Maxikaart Station Haarlem 2014
Station Haarlem 2014

Dus, heeft u interesse in deze manier van verzamelen, neem dan contact op met het hoofd van de Nieuwtjesdienst Ronald van der Leeden die dan zorgt voor de juiste info.


maximafilie@kindmax.nl
Maxikaart Decemberzegel 2014
Decemberzegel 2014
Maximakaart Rembrandt en Saskia 2006
Rembrandt en Saskia 2006
Maximumkaart Kinderzegels Kinderzegel Kinderpostzegel 2008
Kinderzegel 2008