Prentbriefkaarten


Alle prentbriefkaarten voldoen aan de volgende eisen:In 1948 namen de comités van Amsterdam, Groningen en Rotterdam het initiatief om schooljeugd de bestelling te laten opnemen. Aflevering en betaling bleef in handen van de comités. De verkoopresultaten stegen dermate dat besloten werd landelijk deze wijze van verkoop in te voeren.

 
 
Handboek voor het Kind Prentbriefkaarten

Vanaf 1935 en daarna vanaf 1948 kregen de comités in hun assortiment dubbele kaarten, ook prentbriefkaarten, maar andere dan waarmee de schooljeugd langs de deuren trok. Sommige van deze prentbriefkaarten hebben het karakter van een maximumkaart. Vanaf 1983 zijn deze prentbriefkaarten aan de achterzijde herkenbaar aan een zilvergrijs, gouden of geel hartje.


Handboek Voor het Kind, hoofdstuk prentbriefkaarten.


In verschillende hoofdstukken komen alle aspecten, rubrieken en varianten van de prentbriefkaarten uitgegeven door de SKN aan bod.

Iedere subhoofdstuk van de prentbriekaarten wordt met een schema afgesloten, waarin de notering van de eigen verzameling kan worden aangebracht.


Ook voor de gevorderde verzamelaar is dit hoofdstuk uit het Handboek Voor het kind een waar eldorado om zijn verzameling nog eens kritisch door te nemen en te gaan zoeken naar ontbrekende varianten. Kortom voor iedereen die in prentbriefkaarten die uitgegeven zijn door de SKN geïnteresseerde is een schitterend naslagwerk.