Het nieuwste bulletin van onze vereniging, nummer 132.

 

Bulletin 132 is in januari 2017 verschenen.


Net als in Bulletin 131 ook nu nog veel aandacht voor de Kinderpostzegels 2017. Hilde brengt de distributie van de kinderbedankkaarten onder de aandacht, Ronald vertelt over de totstandkoming van het picturale stempel en Bate werpt nog een keer nieuw licht op Jan Kruis met een mooi afscheidscartoon.

Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Afscheidscaroon Jan Kruis Bulletin 132 Dit zijn mijn laatste woorden Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Jan Kruis Zelfprotret

 
Kinderpostzegelactie 2017 Linda de Mol Stichting Kinderpostzegelactie Nederland SKN VKM Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie

In augustus 2017 werd de Multilaterale in Den Bosch gehouden. Deze tentoonstelling rouleert elk jaar bij toerbeurt tussen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Luxemburg, Slovenië en Liechtenstein. De Bossche Filatelistenvereniging heeft zich enorm ingespannen en veel reclame gemaakt middels een maandelijkse uitgiften van een reeks van persoonlijke postzegels met als gemeenschappelijk onderwerp de gebeeldhouwde figuren op de luchtbogen van de St. Janskathedraal. Uit het buitenland waren er vier mooie maximafilie inzendingen. Wij werden gevraagd om als vereniging een propagandakader tussen deze inzendingen te verzorgen. Hierbij kwamen de picturale stempels van onze vereniging ruim aan bod. Edward doet uitgebreid verslag.


Gezamelijk blokje Nederland Luxemburg Multilaterale Den Bosch 2017 Bulletin 132 Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Edward Froon Sint St Jan Het Koor Multilaterale Den Bosch 2017 Bulletin 132 Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Edward Froon Sint St Jan Bellende Engel Multilaterale Den Bosch 2017 Bulletin 132 Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Edward Froon Jeroen Bosch De Hooiwagen Multilaterale Den Bosch 2017 Bulletin 132 Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Edward Froon Ronald van der Leeden Philaromax

 

Ronald brengt verslag uit van alle Nieuwtjes van 2017. Niet eerder zijn er 40 Nieuwtjes besproken met zoveel verschillende onderwerpen: de flora en fauna van Nederland, Mooi Nederland, Lekker Nederland en de kastelen in het Europa thema. Hoogtepunt vormt natuurlijk de mooie Kinderpostzegels en het speciale stempel dat wij van PostNL kregen.


Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Kinderpostzegels 2017 Maximumkaart Maximum Card 2017 Jan Jans Kasteel Doornenburg Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Maximumkaart Maximum Card Maximaphily Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie PostNL Speicale Momenten Kippenrassen PostNL Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie


Martin en Edward waren uitgenodigd om in het heropende Museum voor Communicatie, Museum Comm, in Den Haag (voorheen het Postmuseum) een kijkje te nemen. Naast post telefoon en telegraaf ook veel Voor het kind-materiaal dat daar te zien was.

 
Postmuseum Comm Museum voor Communicatie Den Haag Postmuseum Comm Museum voor Communicatie

 
Postzegelvereniging Hollandia uit Amsterdam Lenteprijs Geranrd Grootveld Ronald van der Leeden

 

Ronald heeft namens ons de prijs ad € 500,00 van het Van Lentefonds in ontvangst genomen die we deelden met Jeffrey Groeneveld die zich altijd verdienstelijk heeft gemaakt voor de Jeugdfilatelie.


We zijn inmiddels terechtgekomen in 2018, waarin wij ons zevende lustrum kunnen gaan vieren. Daar hebben we nu nog geen vaststaande ideeën over en daar zullen we in de komende ledenvergadering met u van gedachten over gaan wisselen. De najaarsvergadering zal waarschijnlijk het hoogtepunt worden. We zoeken nog enthousiaste leden voor de lustrumcommissie. Wie durft het aan?Meer interesse in onze vereniging?

Heeft u een meer dan gemiddelde interesse op het gebied van Kinderpostzegels en / of Maximafilie, neem dan contact op met onze secretaris. U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze Ledenvergadering in De Bilt.

 

Meer informatie kunt u vinden bij onze agenda.. Tot dan!


Edward Froon, namens het BestuurDe aankondiging van het vorige bulletin kunt u hier nog nalezen.


Bulletin 122
Bulletin 123
Bulletin 124
Bulletin 125
Bulletin 127
Bulletin 128
Bulletin 129
Bulletin 130
Bulletin 131
Bulletin 132
Bulletin 133