Het nieuwste bulletin van onze vereniging, nummer 131.

 

Ons derde Bulletin van dit jaar, nr 131 is half september 2017 verschenen.


Met de nieuwe Kinderpostzegels in het vizier heeft onze eindredacteur Kees Verhulst een prachtige maximumkaart met daarop de Rode Kater centraal op de voorzijde geplaatst (De kater hoort bij de familie Tromp en werd in het aller eerste nummer van Jan Kruis Edgar Allen Poes genoemd).

 

Deze maximumkaart is uitgegeven in 1998. Toen nog TNT Post Groep (TPG) bracht op 8 okober 1998 twee postzegels uit ter ere van de 65ste verjaardag van Jan Kruis.

 

 


 
Bulletin 131 Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie

In dit Bulletin veel informatie over de kinderpostzegels 2017 met thema "Een goed thuis voor alle kinderen". En wie kon dat beter in beeld brengen dan striptekenaar Jan Kruis met zijn verhalen over zijn gezin Jan, Jans en de kinderen. En daarmee wordt terecht de begin dit jaar overleden kunstenaar Jan Kruis geëerd om zijn jarenlange bijdragen aan de humoristische vertolking van het wel en wee van het gezin 'Kruis' met een vader en moeder (Jan en Jans) en drie kinderen (Karlijn, Catootje en Gertje). Verder zijn er natuurlijk de huisdieren (Lotje, Loedertje en de Rode Kater) en vrienden en familie.


Bate Hylkema opent dit bulletin met Kruis visie op het kunstenaarsschap en de achtergrond bij de door Kruis ontworpen postzegels uit 1998 (NVPH 1782). Ook de kinderbedankjes uit de jaren 1987, 1988 en 1989 worden aangehaald. Bate sluit af met een interview uit 1989 uit het Nieuwsblad van het Noorden.


Bate besteed in dit Bulletin ook veel aandacht aan de kinderpostzegels uit 1995 met thema Kind en Fantasie waarin de opkomende informatietechnologie centraal stond. Er werd destijds getracht leerlingen en leraren te stimuleren op een creatieve manier aan de slag te gaan met de computer.


Jan Kruis Jans en de kinderen 1998 Libelle Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Bate Hylkema Jan Kruis Jans en de kinderen 1998 Libelle Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie Bate Hylkema

Edward Froon Kijkt vooruit naar de komende Postex 2107. De Franse Vereniging Contactgroep Frankrijk Verzamelaars (CFV) viert haar 50 jarig jubileum en zal zich uitgebreid laten zien op de Postex 2017 van 20 t/m 22 oktober a.s. Bij die viering zullen de Franse kastelen en paleizen niet ontbreken en er is aandacht voor de bloei van de maximafilie in Frankrijk in het algemeen en de goede ondersteuning door de Franse Post.


Contactgroep Frankrijk Verzamelaars CFV Postex 2017 Edward Froon Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie VKM SKN CFV Contactgroep Frankrijk Verzamelaars CFV Postex 2017 Edward Froon Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie VKM SKN

Het lijkt wel of onze eindredacteur Kees Verhulst nieuwe verkiezingen wil, nu we nog steeds in afwachting zijn van een nieuw kabinet. Hij blikt terug naar de lange onderhandelingen 40 jaar geleden die uiteindelijk niet tot een tweede kabinet Den Uyl hebben geleid.


Kees Verhulst Verkiezingen 1977 Joop De Uyl Dries Van Agt Hondenkop trein NS Amsterdam Centraal Ridderzaal Kiesrecht voor Vrouwen Kees Verhulst Verkiezingen 1977 Joop De Uyl Dries Van Agt Hondenkop trein NS Amsterdam Centraal Ridderzaal Kiesrecht voor Vrouwen Kees Verhulst Verkiezingen 1977 Joop De Uyl Dries Van Agt Hondenkop trein NS Amsterdam Centraal Ridderzaal Kiesrecht voor Vrouwen

Ronald van der Leeden houdt het dicht bij zijn woonplaat Den Haag en kijkt terug naar de totstandkoming van ons Koninkrijk in 1813. In dat jaar landt de Prins van Oranje, de latere Koning Willem I in Scheveningen.


Landing Prins van Oranje Koning Willem I Scheveningen Philaromax Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie VKM Landing Prins van Oranje Koning Willem I Scheveningen Philaromax Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie VKM Landing Prins van Oranje Koning Willem I Scheveningen Philaromax Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie VKM
 

 


afbeelding Museum Voorlinden volgt

 


Dichter bij het nu, met de eigentijdse kunst uit het nieuwe museum Voorlinden in Wassenaar, heeft Ronald met een mooi vormgegeven picturale stempel, een adebenemende serie maximumkaarten uitgebracht. Ook hierover meer in dit Bulletin.

Voor meer informatie over maximumkaarten en onze Nieuwtjesdienst, neem dan een kijkje op Nieuwtjesdienst.

Meer interesse in onze vereniging?

Heeft u een meer dan gemiddelde interesse op het gebied van Kinderpostzegels en / of Maximafilie, neem dan contact op met onze secretaris. U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze Ledenvergadering in De Bilt.

 

Meer informatie kunt u vinden bij onze agenda.. Tot dan!


Edward Froon, namens het BestuurDe aankondiging van het vorige bulletin kunt u hier nog nalezen.


Bulletin 122
Bulletin 123
Bulletin 124
Bulletin 125
Bulletin 127
Bulletin 128
Bulletin 129
Bulletin 130
Bulletin 131
Bulletin 132
Bulletin 133