Het nieuwste bulletin van onze vereniging, nummer 128.

 

Ons winterbulletin 128 is in december 2016 verschenen.

 

Op de voorkant staat de Fiep-bus met Chelsea, Gregory en Sjors (ambassadeurs van de stichting Kinderpostzegels Nederland) en Chantal Janzen. Aan haar de eer om de eerste officiële bestelling te plaatsen en daarmee het startsein te geven voor de Kinderpostzegelactie 2016.

 

In het bulletin veel aandacht voor de Kinderpostzegels 2016. Bate Hylkema beschikt over het originele ontwerp van de bus en gaat uitgebreid in op de compositie van de Fiep-karakties.

 

Chantal Janzen Gregory Sjors Chelsea Ambassadeurs Kinderpostzegels 2016

 

Bate heeft in ons vorige bulletin de nieuwe Kinderpostzegels al onder de loep genomen. Het accent lag toen bij de illustrator Fiep Westendorp en de verhalen van Annie M.G. Schmidt. Voor grafisch ontwerpster Wietske Lutte waren dat uitgangspunten voor het ontwerp van de Kinderpostzegels 2016.

 

De nieuwe maximumkaarten Voor het Kind waren voor het verschijnen van dit bulletin al beschikbaar. Dit dankzij de snelle service en adequate samenwerking tussen PostNL en Ronald van der Leeden. De dubbele rand van de stempel is in de vorm van de Fiep-bus. Samen met de zorgvuldig uitgekozen kaarten en mooie Kinderpostzegels wist Ronald weer een prachtig resultaat neer te zetten.

 

 

Kees Verhulst heeft zich verdiept in de wereld van Tom Poes en Heer Bommel.

Dit n.a.v. het verschenen postzegelvel Tom Poes 75 jaar. Kees gaat terug in de geschiedenis van Maarten Toonder en zijn karakters die 16 maart 1941 voor het eerst, via de Telegraaf, het publiek bereikte. De postzegels uit 1996 en bijbehorende maximumkaarten kunnen in het verhaal niet ontbreken.

 

 

Naast de nieuwe maximumkaarten Voor het Kind en Tom Poes / Bommel is er meer Nieuwtjesdienst. PostNL heeft afgelopen jaar een velletje postzegels op de markt gebracht met het thema 'Postcrossing'. Over de hele wereld sturen 650.000 mensen uit 208 landen kaarten naar elkaar. Dit zijn Mensen die het versturen van ansichtkaarten of brief nog een warm hart toedragen. Ronald heeft inmiddels een serie maximumkaarten klaar n.a.v. dit postzegelvel die zeker in de smaak vallen bij ons verzamelaars.

 

 

Edward Froon bespreekt uitgebreid de bijdrage die onze vereniging en in het bijzonder Ronald van der Leeden leverde om Amsterdam en de Nederlandse kunst op de Parijse Herfstsalon te presenteren. De voorpagina van ons vorige bulletin, met de Best Internationaal Maximum Card 2015 - Vincent van Gogh, sierde bij de officiële toespraken het spreekgestoelte. Een mooe promotie van de Nederlandsche filateli, waarbij PostNL extra in het zonnetje werd gezet met de uitreiking van de Grote prijs voor Kunstpostzegels 2016 voor het velletje postzegels met Doutzen Kroes.

 

 

 

 

Meer interesse?

Heeft u een meer dan gemiddelde interesse op het gebied van Kinderpostzegels en / of Maximafilie, neem dan contact op met onze secretaris. U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze Ledenvergadering van 9 oktober 2016 op ons vaste adres in De Bilt, Centrum H.F. Witte. Tot dan.


Edward Froon, namens het BestuurDe aankondiging van het vorige bulletin kunt u hier nog nalezen.


Bulletin 122
Bulletin 123
Bulletin 124
Bulletin 125
Bulletin 127
Bulletin 128
Bulletin 129
Bulletin 130
Bulletin 131
Bulletin 132
Bulletin 133