Internationale competitie 'Beste Maximumkaart van 2015'

 

 

De maximumkaart 'Het zelfportret van Van Gogh' is Internationaal tot de Beste Maximumkaart van 2015 is gekozen.

 

Sinds de eerste keer in 2004, kunnen we Ronald van der Leeden nu feliciteren met de tweede keer Beste Maximumkaart en de ruime voorsprong waarmee hij heeft gewonnen.

 

Dit mede dankzij het mooie stempel dat PostNL ons weer ter beschikking stelde.

 

 

Eind september had de maximafiliecommissie van de Wereldbond goed nieuws voor de Nederlandse Filatelie in het algemeen en de maximafilie in het bijzonder. Uit de 48 inzendingen in de Internationale competitie “Beste maximumkaart van 2015” won de ingezonden Nederlandse kaart van Van Gogh de 1e prijs. Het hoofd van onze Nieuwtjesdienst, Ronald van der Leeden, maakte deze fraaie kaart van een van de postzegels uit de twee ruim bemeten carnets met prachtige postzegels van schilderijen van deze moderne Nederlandse Meesterschilder. De twee carnets (Nationaal met 40 zegels en Internationaal met 20 zegels) verschenen ter herdenking dat Vincent 125 jaar geleden overleed. Dankzij het mooie bijpassend poststempel, dat wij kregen van PostNL, maakten we een flitsende start. Het is een zgn. picturaal stempel dat de kaart en de postzegel maximaal verbindt en visueel perfect ondersteunt. Hij is goed zichtbaar door de lichte kleurstelling in zegel en kaart. Daarmee haalde Nederland, of liever Ronald, met ruime voorsprong de 1e prijs.

 

Hoe internationaal de wedstrijd is over de hele wereld, blijkt wel uit de andere winnaars in de top drie.  Nederland behaalde 78 punten, Maleisië werd 2e met 48 punten en Mexico 3e met 39 punten. Daarmee vielen drie continenten ( Europa, Azië en Amerika) in de prijzen. De uitslagen over 2013 t/m 2015 staan nog op de website van de FIP-commissie: www.maximaphily.info.

 

Vereniging Kinderpostzegels Maximafilie MaximaphilyVereniging Kinderpostzegels Maximafilie Maximaphily contest 2015Vereniging Kinderposzegels Maximafilie Maximaphily contest 2015

De ingezonden kaarten van Bulgarije, Tsjechië en Australië.

Klik hier voor om te genieten van alle ingezonden kaarten die over de hele wereld gemaakt zijn met allerlei verschillende onderwerpen.

  

 

 

Over de hele wereld was veel aandacht voor de ingezonden kaart van Nederland. Hier een facebook pagina uit Maleisie.